תכנית פולברייט לעוזרי הוראה בשפות זרות (ערבית)

1. רקע

תכנית פולברייט לעוזרי הוראה בשפות זרות -  Foreign Language Teaching Assistants (FLTA) מיועדת לאזרחי ישראל הערבים, דוברי ערבית כשפת אם, המעוניינים לנסוע לארה"ב לשנה אקדמית אחת (9 חודשים) ולשמש כעוזרי הוראה לשפה הערבית וכשגרירים של קהילותיהם במוסד אקדמי בארה"ב.  הוראת השפה הערבית הינה ברמה בסיסית ובהיקף של עד 20 ש"ש.

מטרת התכנית היא להעלות את רמת הוראת השפה הערבית במכללות ובאוניברסיטאות בארה"ב, תוך מתן הזדמנות לצעירים שערבית היא שפת אימם לקדם את כישורי ההוראה שלהם, לחזק את שליטתם בשפה האנגלית, להרחיב את הידע שלהם בתרבות האמריקאית ואף לשתף את הצעירים האמריקאים בתרבות הערבית.

רשאים להגיש מועמדות בעלי ניסיון בהוראה או הדרכה שהינם בוגרי תואר ראשון או סטודנטים בשנה האחרונה או הלפני-אחרונה ללימודיהם. תינתן עדיפות למורים לאנגלית, בעלי תואר אקדמי בהוראת השפה האנגלית, בספרות אנגלית/אמריקאית, בלימודי ארה”ב, או בעיתונות ומדיה; וכן לבעלי ניסיון מעשי בהוראה בתחומי לימודיהם.

קיימים שני תנאים אינטגרליים: הזוכים ייסעו לארה"ב לבדם וללא מלווים, ובתום התכנית ישובו לישראל.

במהלך התקופה עמיתי התכנית יכולים להשתלם בקורסים במוסד האקדמי (שני קורסים בכל סמסטר בלימודי ארה"ב או בשיטות הוראה, ללא זכאות לתואר), לעבוד עם סטודנטים וליזום אירועים של שיתופי תרבות.

1. הטבות לעמיתי התכנית:
  • כרטיס טיסה הלוך ושוב
  • מלגת שכר לימוד עבור עד שני קורסים לכל סמסטר
  • קצבת קיום חודשית
  • ביטוח בריאות
  • מגורים במעונות האוניברסיטה
  • סדנאות מיוחדות וסמינרי העשרה
  • פגישת הכנה והכוונה לקראת היציאה לארה"ב

1.  הקריטריונים לזכאות:
  • אזרח ישראלי
  • שהייה בישראל בעת הגשת המועמדות ובמהלך תהליך הבחירה
  • תואר אקדמי עד 1 ביוני 2018
  • דובר ערבית כשפת אם (גדל בבית דובר ערבית)
  • שליטה מצוינת בשפה האנגלית.  על המועמדים, כולל אלה שלמדו בארצות דוברות אנגלית, לעבור את מבחן TOEFL (מבחן אנגלית כשפה שנייה) בציון של 79 ומעלה.
  • מצב בריאותי תקין

1. תוכן בקשת המועמדות:
  • טופס בקשה מלא
  • תוצאות מבחן TOEFL. ניתן להיבחן עד המועד האחרון להגשת מועמדות.

-     שלושה מכתבי המלצה, שישלחו על ידי הממליצים עד המועד האחרון להגשה. על המועמד לציין בטופס

המועמדות המקוון את שמות וכתובות הדוא”ל של שלושה ממליצים. המערכת תשלח לממליצים קישור, דרכו

יוכלו להעלות את מכתבי ההמלצה. על הממליצים להיות מרצים, אצלם למד או ביצע מחקר, או ממונים שפיקחו

על עבודתו כמורה.

• גיליון ציונים מלא ורשמי באנגלית מכל אוניברסיטה או מוסד להשכלה על-תיכונית שבו למד.

1. לוח זמנים:

מועד ההגשה המוקדם ביותר

15 במרץ 2017

המועד האחרון להגשת מועמדות

1 ביוני 2017

ראיון המועמדים הסופיים

יולי 2017

תחילת התכנית

אוגוסט 2018

להגשת טופס מועמדות ולמידע נוסף על התכנית, יש להיכנס לאתר התכנית (המידע זמין בערבית, בעברית, ובאנגלית).

ניתן לפנות לגב' סנדי מטר מקרן פולברייט בישראל, בדוא”ל  smattar@fulbright.org.il  או בטלפון 03-5172131 (שלוחה 204), לגבי שאלות בנושא תהליך הגשת מועמדות.

חפש

הצע תוכן

במידה ותרצה להצע תוכן לאתר, או לשלוח הערה, או להוסיף מאמר או פרסום חדש שלך, נא לשלוח אלינו את התוכן בקישור זה לחץ כאן

חדשות המכללה