המכינה של מכללת סכנין משתתפת בכנס המכינות הקדם אקדמית של הצפון

המכינה הקדם אקדמית של מכללת סכנין הייתה אחת מהמכינות המובילות והמארגנות של כנס המכינות שהתקיים במכללה האקדמית צפת, הכנס היה תחת כותרת "מכינות קדם אקדמיות ממנוף להנגשה ולאינטגרציה בחברה רב תרבותית"

המכינות אשר השתתפו בכנס :

• מכללת צפת.
  • מכללת כנרת.
  • מכללת אורט בראודה.
  • מכללת עמק יזרעאל
  • מכללת אוהלו בקצרין
  • מכללת סכנין להכשרת עו"ה
  • מכללת גליל מערבי
  • מכללת תל חי

בכנס השתתפו סגל המורים והסגל המנהלי של המכינות: מנהלי המכינות , בעלי תפקידים , סטודנטים בוגרי מכינות קדם אקדמיות , ושני חברי כנסת.

נושאים עיקריים והרצאות אשר הוצגו בכנס:

1-מר מארון דוקטור מנהל מכינה קדם אקדמית של מכללת כנרת, הציג את אופי האוכלוסיות הערביות במדינה, ונתן ביטוי לפסיפס ולמרקם האוכלוסיות השונות במיוחד במחוז צפון, במבט היסטורי.

2-הרצאה אודות אתגרים העומדים בפני סטודנטים דו לשוניים בביצוע מטלות לימודיות, איך סטודנט מהמגזר הערבי ובמיוחד מהעדה הבדואית משתלב באקדמיה, ומתמודד עם הקושי בשפות הזרות. ההרצאה הועברה ע"י גב' רואן כעביה בוגרת מכינה קדם אקדמית באוניברסיטת חיפה, וכיום היא קלינאית תקשורת ובעלת תואר שני.

3-התקיים פאנל של מומחים ומשתתפים אחרים תחת הכותרת " הקשיים של סטודנטים בהשתלבות באקדמיה".
בפאנל דנו בנוסף בתכניות של משרד החינוך ושל המכללות שעניינם סיוע לסטודנטים של המגזר הערבי  להתמודד עם השפה העברית.

בפאנל השתתף מר שלומי בן נון מנהל המכינה במכללת עמק יזרעאל שהציג בפאנל בצורה דיאלוגית סוג של שיחה אופיינית בתחום הייעוץ הראשוני שעובר אותה כל סטודנט בתחילת דרכו באקדמיה.  מר ספי בן צבי מסביר על הדרך החדשה של משרד החינוך להתמודד עם הוראת עברית בבתי ספר ערביים.

שני סטודנטים בוגרי מכינה קדם אקדמית במכללת צפת סיפרו על חוויתם האישית  במכינה ואיך היא סייעה להם להשתלב באקדמיה. הם הדגישו את אסטרטגיות הלמידה שהיכנו להם במכינה, והעשירו את השפה שלהם. היום שני הסטודנטים נמצאים  בשנתם האחרונה בחוג לסיעוד במכללת צפת. ד"ר רביע ראש החוג לסיעוד במכללת צפת ציין איך הסטודנטים הערבים במכללות מתקשים עם השפה העברית, ואיך המכללה העניקה להם פתרונות כדי לסייע להם, וזאת ע"י הענקת שיעורי עזר ותגבורים שהועברו ע"י סטודנטים מצטיינים מאותו מגזר.

4-הרצאה של ד"ר יאסר עואד מנהל המכינה הקדם אקדמית במכללת סכנין, בהרצאה שלו הדגיש את הקשר בין העצמה, מסוגלות עצמית והכוונה עצמית לבין מבנה תכנית הלימודים האופיינית למכללת סכנין אשר מדגישה באופן מובהק את חשיבות תהליך ההעצמה שעוברים הסטודנטים במהלך לימודיהם. הוא הציג מודל שהוא תוצר של מחקר אשר בעזרת מודל זה ניתן להבין את הכלים ואת האופי של המרצים במסלול קדם אקדמי שעשויים להביא להישגים אקדמיים והעצמה.

5-שני חברי כנסת אשר תמכו בהמשך קיומם של המכינות הקדם אקדמיות בישראל , וכיצד מערכת ההשכלה הגבוהה תשפיע על טיב השתלבותם של הבוגרים בשוק העבודה בישראל.

אנו מודים למכללת צפת ולגב' מירי  על הארגון והאירוח הנפלאים של הכנס, אנו מקווים לעוד כנסים דומים בעתיד.

להורדת חומרים אודות מפגש זה:

חפש

הצע תוכן

במידה ותרצה להצע תוכן לאתר, או לשלוח הערה, או להוסיף מאמר או פרסום חדש שלך, נא לשלוח אלינו את התוכן בקישור זה לחץ כאן

חדשות המכללה

לוח אירועים